Fintor Logo RGB-slogan

 • Volg ons op:
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn

 

 • Fintor-banners-def-1200x480-algemeen-text
 • Fintor-banners-def-1200x480-hypotheek-text
 • Fintor-banners-def-1200x480-verzekeren-text

1318183538De Blok-hypotheek biedt mensen de mogelijkheid om hun hypotheek niet volledig af te lossen. Hierdoor zijn de maandlasten voor starters lager. Dat is een keuze die de starter, volgens ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW, moet afwegen tegen de beperkte restschuld (bestaande uit de aflossingslening) die na 30 jaar overblijft, maar die desondanks een impuls kan zijn om een huis te kopen.

'Het geeft starters meer mogelijkheden om hun woonwens in vervulling te laten gaan. Als de doorstroom op de woningmarkt vervolgens weer op gang komt, is dat niet alleen goed voor de bouw maar voor de hele binnenlandse economie.'

De ondernemingsorganisaties blijven wijzen op het grote belang van het lostrekken van de woningmarkt en de hypotheekverstrekking. De laatste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek onderstrepen dat nog eens. MKB-Nederland en VNO-NCW noemen het verlies aan werkgelegenheid 'zorgwekkend'. De organisaties verwachten dat ook de overige onderdelen van het woonpakket zullen bijdragen aan het herstel van de economie. Dan gaat het over de verlaging van de btw op onderhoud aan huizen en over de 150 miljoen euro die beschikbaar komt voor het energiezuinig maken van woningen en gebouwen.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Een plan voor de toekomst!
Fintor helpt jou de juiste keuzes te maken...

Hypotheek onder de loep

Een hypotheek regelen; ga er maar aan staan. Je verdrinkt in de goed bedoelde informatie. Lastenoverzicht nummer een, twee of drie, een soort multiple choise en waarom zou je niet gelijk de goedkoopste kiezen tijdens het eerste gesprek? 

Lees meer

Verzekerd van succes!
Zakelijk en privé... Fintor 
maakt verzekeren inzichtelijk! 

Jouw verzekeringen?

De verzekeringen regelen; ga er maar aan staan. Je verdrinkt in de goed bedoelde informatie.
Internetsites om premies te vergelijken, maar welke moet je kiezen? De goedkoopste? Maar zijn de voorwaarden wel goed? 

Lees meer

Nieuws!

De Overlijdensrisicoverzekering: wat regelt de overheid?

De Overlijdensrisico verzekering is een onderwerp waar men niet graag over nadenkt. Toch is het belangrijk na te gaan of alles goed geregeld is. Voor degenen die het moeilijk vinden om dit onderwerp te bespreken, stippen we hier een regelmatig vergeten vraag bij de Overlijdensrisicoverzekering aan: wat regelt de overheid?

Bij het overlijden van een partner, is het mogelijk een uitkering aan te vragen door middel van de Algemene nabestaandenwet. Een nabestaande komt momenteel in aanmerking voor de Anw als hij of zij geboren is vóór 1950, een minderjarig kind verzorgt of arbeidsongeschikt / zwanger is. De basisregeling van de Algemene nabestaandenwet staat echter regelmatig ter discussie. Het is dus belangrijk de veranderingen rond de Anw in de gaten te houden voor meer financiële zekerheid voor de achterblijvende partner en kind(eren). 

De overheid trekt zich op sociaal gebied steeds verder terug. De regelingen voor kinderopvang zijn al fors teruggeschroefd. Daarnaast worden de regels omtrent recht op huurtoeslag steeds strenger. Ook mogelijkheden om pensioen op te bouwen worden steeds beperkter. De overheid past regelmatig bestaande regels en voorzieningen aan. Naar verwachting kan men in de toekomst dan ook steeds minder leunen op de overheid. Met deze aanname in het achterhoofd is het verstandig zelf een aantal maatregelen te treffen.

Uit een onderzoek van TNS Nipa is gebleken dat 24% van de Nederlandse stellen denkt dat nabestaanden naast het eigen inkomen voldoende hebben aan pensioen en de voorzieningen van de overheid. Slechts een kwart heeft dit daadwerkelijk laten berekenen. Benieuwd naar de financiële zekerheid van jouw toekomst of die van jouw partner? Kom eens langs of neem contact met ons op via e-mail of per telefoon.

Puntjes op de i; schenkbelasting

Op Prinsjesdag is bekendgemaakt dat de vrijstelling van de schenkbelasting voor een kind met eigen woning tijdelijk is verruimd. De eenmalig verhoogde vrijstelling is sinds 1 oktober verhoogd naar € 100.000. Voorheen was de vrijstelling voor een schenking van een ouder aan een kind € 51.407. Deze maatregel zal gelden van 1 oktober 2013 tot 1 januari 2015. Vooruitlopend op wetgeving was de maatregel in een beleidsbesluit al goedgekeurd tot 1 januari 2014, daar komt nu een jaar bij.

De verhoging van de verhoogde schenkingsvrijstelling naar € 100.000,- heeft alleen betrekking op schenkingen in verband met de eigen woning. Voor schenkingen in verband met een dure studie geldt de verhoging dus niet. Met de tijdelijke verhoging van de verhoogde schenkingsvrijstelling, vervalt ook de beperking dat deze schenkingen alleen door ouders aan kinderen tussen de 18 en 40 jaar gedaan kunnen worden. Hierdoor wordt het tevens mogelijk om te schenken aan kinderen die ouder zijn dan 40 jaar. Ook vrijgestelde schenkingen tot € 100.000,- aan kleinkinderen en willekeurige derden worden mogelijk.

Let er wel op dat eerder gedane schenkingen met een beroep op een verhoogde vrijstelling in mindering moeten worden gebracht op de vrijstelling van € 100.000,-. Dit speelt alleen bij schenkingen van ouders aan kinderen van 18 tot 40 jaar.

De financiële toekomst van jouw kind(eren): heb jij overal aan gedacht?

Als je kinderen hebt, dan blijf je heel je leven betrokken bij hun wel en wee. Dit wijze inzicht delen ervaren ouders nogal eens met kersverse ouders. Iedere ouder wil immers dat het goed gaat met zijn kind en staat daarvoor klaar zodra het nodig is. Bij het krijgen van kinderen komen dan ook belangrijke financiële beslissingen kijken. Heb jij overal aan gedacht?

Feit is dat een opgroeiend kind geld kost. Naarmate een kind ouder wordt nemen de kosten van opvoeden en onderhouden bovendien toe; denk aan studeren en op kamers wonen. Het is daarom verstandig om zo vroeg mogelijk te beginnen met sparen voor de uitgaven die zijn verbonden aan deze fase. Momenteel spaart 90% van alle ouders in Nederland voor de toekomst van hun kind. Naast sparen is het ook belangrijk om na te denken over het risico dat jij of jouw partner plotseling overlijdt. Dit brengt gevolgen mee voor jouw kind, zeker als hij of zij nog niet financieel op eigen benen staat. De achterblijvende ouder en de kinderen krijgen te maken met een inkomensterugval en voogdij. Zeker als beide ouders komen te overlijden komt het ideaalbeeld voor de kinderen vaak niet meer uit. In dit geval komt erfrecht ter sprake, ook voor eventuele kinderen uit een eerder huwelijk of relatie.

Laat je adviseren
Onze adviseurs kunnen je een helder inzicht geven in de financiële gevolgen van een onverhoopt overlijden. Zij brengen dit duidelijk in beeld en kunnen je adviseren over eventuele bepalingen in een testament en mogelijk benodigde verzekeringen. Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet. Wil je meer informatie of wil je graag een en ander met ons bespreken? Neem dan gerust contact met ons op via e-mail of per telefoon. 

De onafhankelijke adviseur beste keus bij hypotheek

Iedereen die een hypotheek wil afsluiten staat voor de vraag: sluit ik een hypotheek af bij de bank of bij een hypotheekwinkel? Vaak stapt de consument naar de bank omdat zij meestal lagere advieskosten lijken te rekenen. Uit onderzoek is echter gebleken dat de totaalkosten bij het afsluiten van een hypotheek bij de onafhankelijke adviseur uiteindelijk lager liggen.

MoneyView voerde begin dit jaar een onderzoek uit naar de hoogte van de totale kosten bij het afsluiten van een hypotheek bij een (groot)bank en de onafhankelijke adviseur. Uit de uitkomsten van dit onderzoek bleek dat hoewel de advieskosten bij de onafhankelijke adviseur vaak hoger liggen, de consument uiteindelijk tóch goedkoper uit is bij een onafhankelijk tussenpersoon. Reden hiervoor is dat banken vaak een beperkt aanbod (de huismerken) hebben. Hierdoor kunnen andere producten zoals bijvoorbeeld de overlijdensrisicoverzekeringen duurder uitpakken. De kosten tussen de bank en een onafhankelijke adviseur kunnen, naarmate het hypotheek bedrag hoger is en de rentevaste periode langer, behoorlijk voordeliger zijn.

"De nominale verschillen in de totale hypotheeklasten tussen de goedkoopste aanbieding door de onafhankelijke adviseur en die van de grootbanken lopen uiteen van € 380,- bij een looptijd van 10 jaar en een hypotheek van € 100.000,- tot maar liefst € 41.277 bij een looptijd van 20 jaar en een hypotheek van € 400.000,-." Aldus MoneyView.

Tel hier de flexibiliteit en bereikbaarheid van de onafhankelijk adviseur bij op dan lijkt de keuze niet zo lastig meer.

Verzekeringen Nieuws


verzekeringen Nieuws verzekeringen volgt binnenkort!

"Blok" Hypotheek biedt starter keuze

1318183538De Blok-hypotheek biedt mensen de mogelijkheid om hun hypotheek niet volledig af te lossen. Hierdoor zijn de maandlasten voor starters lager. Dat is een keuze die de starter, volgens ondernemersorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW, moet afwegen tegen de beperkte restschuld (bestaande uit de aflossingslening) die na 30 jaar overblijft, maar die desondanks een impuls kan zijn om een huis te kopen.

Lees meer...

Hypotheek 2013: voor- en nadelen

Restschuld-op-uw-huisHet voordeel van de nieuwe regels voor de hypotheek is dat u nooit met een restschuld blijft zitten als u vanaf 2013 voor een hypotheek kiest waarbij u de rente mag aftrekken. Het nadeel is dat uw maandlasten hoger worden, omdat u ook aflost. Daardoor wordt het fiscale voordeel ook elk jaar iets minder, omdat u steeds minder rente gaat betalen. Zeker als u het hoogste tarief van de inkomstenbelasting betaalt.

Lees meer...

Bestaande hypotheek: maximale aftrek na 2013 beperkt

img-150313-282De nieuwe regels voor de hypotheekvorm gelden alleen voor hypotheken die na 1 januari 2013 zijn afgesloten. De rente van uw bestaande hypotheek mag u ongeacht de vorm blijven aftrekken en u bent u niet verplicht om gedurende de looptijd -extra- af te lossen.

Lees meer...

Hypotheek 2013: wat is er veranderd?

271774 hypotheekPer 1 januari 2013 is er veel veranderd in de regels die gelden voor de hypotheek en de mogelijkheid om de rente te kunnen aftrekken. Een kamermeerderheid besloot in 2012 al dat de rente van een nieuwe hypotheek vanaf 2013 alleen onder strikte voorwaarden mag worden afgetrokken. Dit is ook in het regeerakkoord vastgelegd. Verder heeft het nieuwe kabinet besloten dat de hypotheekrenteaftrek voor iedereen wordt beperkt, dus ook voor de bestaande gevallen!

Lees meer...

Nieuwsbrief

Ja! ik meld me aan
 1. Voornaam(*)
  Ongeldige invoer
 2. Naam(*)
  Ongeldige invoer
 3. E-mail(*)
  Ongeldige invoer